YAPC::Europe 2013 “Future Perl”

Конференция сайт события http://act.yapc.eu/ye2013//

Добавить в календарь:
Поделиться:

YAPC::Europe is the largest annual European Perl conference and is hosted in a different city every year. It is aimed toward programmers, companies and freelancers who use the Perl programming language. The conference provides attendees with a deeper understanding of Perl, its philosophy, and the opportunity to learn the latest features and techniques.

YAPCs (which stands for Yet Another Perl Conference) have been held since 2000 and now include: YAPC::NA (North America), YAPC::AsiaYAPC::BrasilYAPC::Russia and YAPC::Europe. Despite the obvioius primary geographical division, people from around the world attend each conference.

The European conference, YAPC::Europe, moves between the European countries (there are 50 of them). In 2013 the conference is hosted in Kiev, the capital of Ukraine on 12–14 August.

2013

Kiev Ukraine

2012

Frankfurt Germany

2011

Riga Latvia

2010

Pisa Italy

2009

Lisbon Portugal

2008

Copenhagen Denmark

2007

Vienna Austria

2006

Birmingham United Kingdom

2005

Braga Portugal

2004

Belfast United Kingdom

2003

Paris France

2002

Munich Germany

2001

Amsterdam Netherlands

2000

London United Kingdom

There are usually 300 to 400 attendees at YAPC::Europe, with 60–80 speakers. The speakers include those who are responsible for the design, implementation, and maintenance of Perl itself. Talks are held in parallel, with 3-4 talks for each time slot. Tutorials and classes are also held during the conference or immediately preceding or following it. They are held by well-known stars, and are dedicated to deeper and more specific Perl details and applications. The conference language is English. There is a good collection of talks from previous events on yapc.tv site.

One of the key principles behind the YAPC conferences is the minimal price for the attendees.


Agenda-2013

For a few years the YAPC::Europe conference includes three main days of talks and the days before and after the conference with additional activities.

This year the main conference days with talks takes place on 12–14 August. Attendance fee gives you the right to attend any talk during these three days, as well as the River Cruise in the second day.

Additional programme includes the Perl 6 hackathon. The hackaton is free of charge (Perl 6 addicts are very welcome to come).

11 August
Sunday
10:00

Jonathan Worthington. Perl 6 hackathon
Free of charge
Your real chance to contribute to Perl 6!

 


12:00

Speaker Training
Free of charge for the speakers
The training will be announced or cancelled in May

 
18:00

Pre-conference meeting
Free of charge

12–14 August
Monday–Wednesday

10:00

Main talk days
Attendance fee applies for the whole three days together

13 August
Tuesday

19:00–23:00

The River Cruise
Free of charge for the attendees
+1s available for extra cost

Monday, 12 August 2013


10:00

Andrew Shitov (‎ash‎)
‎Opening. Day 1‎ (10 min, English)


10:10

Anton Berezin (‎Grrrr‎)
‎YAPC::Europe 2014 Venue Announcement‎ (5 min, English)


10:15

Dave Cross (‎davorg‎)
‎25 Years of Perl in (about) 25 Minutes‎ (25 min, English)


10:40

Larry Wall (‎TimToady‎)
‎Keynote‎ (60 min, English)


11:40

 


15:00

Andrew Shitov (‎ash‎)
‎The "Future Perl Versioning" Round Table‎ (30 min, English)


15:30

 

15:40

Richard Jelinek (‎the whip‎)
‎HowTo: Perl as the most popular scripting language‎ (40 min, English)


16:20

 


17:00

R Geoffrey Avery (‎rGeoffrey‎)
‎Lightning Talks Day 1‎ (60 min, English)


18:00



Tuesday, 13 August 2013


10:00

Viacheslav Tykhanovskyi (‎vti‎)
‎Opening. Day 2‎ (5 min, English)


10:05

 


17:00

R Geoffrey Avery (‎rGeoffrey‎)
‎Lightning Talks Day 2‎ (60 min, English)


18:00

Andrew Shitov (‎ash‎)
‎River Cruise Essentials‎ (5 min, English)


18:05

 


19:00

‎The River Cruise‎ (240 min)


23:00

 



Wednesday, 14 August 2013


10:00

Anatoly Sharifulin (‎sharifulin‎)
‎Opening. Day 3‎ (5 min, English)


10:05

 


17:00

R Geoffrey Avery (‎rGeoffrey‎)
‎Lightning Talks Day 3‎ (60 min, English)


18:00

Andrew Shitov (‎ash‎)
‎YAPC::Europe 2014 Essentials‎ (10 min, English)


18:10

Andrew Shitov (‎ash‎)
‎Closing‎ (5 min, English)


18:15

 

Во весь экран
Показать еще

Комментарии (0):

Оставлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи

Для получения embed кода необходимо кликнуть правой
кнопкой мыши на видео и выбрать пункт меню
'Сгенерировать HTML код'

We estimate the standard attendance fee to be 110 €, and set additional levels for those who meet specific conditions:

60 € for students (proof of enrollment and/or other documentation required: scanned copy after registration and/or original at check in);

110 € for a regular ticket — BUY NOW;

400 € for business registrations.

Attendees paying any of these fees will receive:

- The right to attend any talk during the main conference time (three days);

- Coffee-breaks and entrance to the River Cruise at the end of the second day.

Zero fee

Two categories of attendees may enter the conference free:

- Speakers (except those who give lightning talk(s) only);

- Send-a-Newbie guests (check if you can apply).

Забыли пароль? Регистрация